Què és el mètode Pilates?​

El mètode Pilates és un tipus d’exercici que es basa en una gran concentració i una rigorosa respiració.

Classes de pilates personalitzades

Desenvolupa un precís treball de tota la musculatura, tant la perifèrica, habitual en els moviments físics, com la més profunda, més difícil de controlar, es basa en el desenvolupament dels músculs interns que ajuda a mantenir l’equilibri corporal i que dona fermesa i enforteix la columna vertebral.
Per això mateix, el Pilates és un mètode que se sol utilitzar per a rehabilitació, curar el mal d’esquena o corregir la posició corporal. A més, la seva pràctica quan no es tenen molèsties cervicals o lumbars ajuda a prevenir males postures i les conseqüències que puguin tenir per a l’esquena.

Pilates Mat

El Pilates Mat o Pilates al matalàs consisteix en la realització dels exercicis del Mètode un sòl sense ajuda de cap màquina de Pilates. En els nostres cursos de Pilates Mat els alumnes aprenen en profunditat els exercicis per poder fer-los d’una manera segura en funció de les necessitats de cada client.
Les pilotes, cercles, els bosus, les peses, rodets o bandes elàstiques les utilitzem per fer les classes més variades i «divertides».

Pilates Study

El Pilates reformer o amb màquines es realitza amb una sèrie d’aparells dissenyats per Joseph Pilates amb l’objectiu de facilitar la consciència i l’execució del moviment, treballant d’una manera uniforme tot el nostre cos amb rangs articulars amplis i sense impacte.
A l’estudi sisè sentit pots treballarmàquines de manera individual, amb parella o amb grup reduït de màxim 4 persones.

A Sisè Sentit tenim més de 15 anys d’experiència amb aquesta tècnica i més de 25 anys dedicats a la consciència corporal.

Estiraments Cadenes Musculars

Les cadenes musculars o meridians miofascials són conjunts de músculs i tendons formats per línies llargues i plans de connexió muscular que es classifiquen tenint en compte 3 aspectes: la distribució de la tensió (del sistema locomotor), la funció postural i la funció del moviment. Les cadenes musculars busquen treballar el cos per funcions en lloc de forma aïllada, basant-se en la premissa que els músculs treballen de manera coordinada per sostenir i moure el cos.

Els exercicis per treballar i estirar les cadenes musculars solen ser suaus i progressius. Es poden fer en solitari o amb l’ajuda d’un terapeuta, que ens acompanyarà per aconseguir més profunditat a l’estirament. Aquests moviments aconsegueixen alliberar la fàscia (teixit que uneix els músculs), aconseguint així desprendre’ns de les tensions acumulades i que coarten els nostres moviments sense ni tan sols adonar-nos-en.

Hipopilates: Hipopressius + Pilates

Hippolates classes are a preventive physical activity for the pelvic floor and postural re-education.
It begins by working with Pilates exercises, a physical movement designed to stretch, strengthen and balance the body. A systematic practice of specific exercises together with breathing patterns has proven to be of incalculable value not only for people who want to maintain their physical condition, but also as an important complement to sports practice and physical rehabilitation of all kinds .
Then we continue with hypopressive methods, a breathing technique in which the control of breathing and the muscles of the abdomen are worked to an extreme. They are characterized by generating a decrease in intra-abdominal pressure. This is beneficial for situations like urinary incontinence, sexual dysfunctions, postpartum and hernias among others.
Finally, the class concludes by stretching the muscles with different, more relaxed techniques.

Pilates Pre/Post - Part

Les classes de Pilates prepart ens ajuda a enfortir i guanyar mobilitat, millorar l’equilibri i també aprenem com protegir l’esquena i ens preparem pel part.
Les classes de postpart ens ajuden a recuperar la condició física, treballar la faixa abdominal i la recuperació del sòl pèlvic.

Iogalates: Ioga + Pilates

Suma als beneficis del ioga els beneficis del Pilates.

A l’estudi també oferim classes de dansa contemporània i Zumba per tots aquells que vulguin moure i alliberar el seu cos amb la dansa de manera divertida i a la vegada profunda.

Busques unes classes de pilates que s’adaptin a tu?